Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2015

Обвинувальний акт за фактами вбивств судді Автозаводського райсуду та Кременчуцького міського голови направлено до суду

Слідчим відділом прокуратури Полтавської області закінчено досудове розслідування в об’єднаному кримінальному провадженні за фактами вбивств судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Олександра Лободенка та Кременчуцького міського голови Олега Бабаєва.
Обвинувальний акт направлено до суду за ч. 2 ст. 377 (умисне заподіяння судді легких тілесних ушкоджень у зв’язку з його діяльністю, пов’язаною із здійсненням правосуддя), ст. 379 (вбивство судді у зв’язку з його діяльністю, пов’язаною із здійсненням правосуддя), п.п. 6, 11, 12, 13 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб та вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (зберігання та носіння вогнепальної зброї), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) Кримінального кодексу України.
У кримінальному провадженні четверо обвинувачених осіб: замовник, організатор та двоє виконавців. Усі вони наразі знаходяться під вартою.
В якому суді розглядатиметься кримінальне провадження вирішить апеляційний суд Полтавської області.

Нагадаємо, вбивство судді Автозаводського районного суду Олександра Лободенка скоєно 11 лютого 2014 року, а Кременчуцького міського голови Олега Бабаєва – 26 липня 2014 року.



                                                                                                       Прес-служба прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 3606