Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2015

Жінка, яка залишила 3 дітей у лісі, двічі оскаржувала вирок суду

В апеляційній та касаційних скаргах громадянка зазначала, що Козельщинським районним судом при винесенні вироку не враховано її щире каяття, визнання вини, знаходження на утриманні 2 неповнолітніх дітей, а також просила суд застосувати ст. 69 (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом) або ст. 75 (звільнення від відбування покарання з випробуванням) КК України.
Проте, перевіривши доводи скаржниці, і Апеляційний суд Полтавської області, і Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовили у задоволенні скарг. Про це повідомив старший прокурор відділу організації участі прокурорів у кримінальному провадженні в суді прокуратури області Артем Пархоменко.
«В ухвалах суди констатували, що призначене покарання жінці є обґрунтованим, відповідає ступеню тяжкості вчиненого діяння. А наявність у неї на утриманні 2 неповнолітніх судом першої інстанції обґрунтовано не враховано, як обставину, що пом’якшує покарання, оскільки засуджена вчинила злочин щодо життя та здоров’я цих дітей», - зазначив прокурор.

Нагадаємо, у листопаді минулого року вироком Козельщинського районного суду 33-річна мешканка цього району була засуджена на 5 років позбавлення волі за ч. 3 ст. 135 КК України (завідоме залишення матір’ю без допомоги малолітніх, що спричинило смерть).
Будучи матір’ю 3-х неповнолітніх дітей, 2009, 2011 та 2013 років народження, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, жінка залишила їх без нагляду, їжі та води в лісі, неподалік с. Піски Козельщинського району. Сама поїхала в м. Комсомольськ розважатися, де й була виявлена працівниками міліції.
Коли знайшли дітей, найменша дівчинка була вже мертвою. За висновками експертів, смерть малолітньої настала в результаті теплового виснаження та зневоднення.

 

кількість переглядів: 4736