Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2015

Завдяки податковому компромісу до бюджету відшкодовано понад 35 млн. грн.

Прокуратурою Полтавської області спільно зі слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України в області забезпечено ефективне застосування законодавчих змін до Податкового кодексу України в частині податкового компромісу. Про це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури області Сергій Остапенко.
«За результатами процесуального керівництва, здійснюваних прокуратурою у кримінальних провадженнях за ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків), в яких особи, що ухилились від сплати податків, прийняли умови податкового компромісу, до бюджету держави наразі відшкодовано понад 35 млн. грн.», - зазначив прокурор.

Довідково: відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу» податковий компроміс – це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених ст. 102 Податкового кодексу України.
кількість переглядів: 3521