Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2015

Завдяки прокуратурі дитячо-юнацька спортивна школа повернеться в державну власність

Господарський суд Полтавської області задовольнив позов прокуратури Полтави до Полтавської обласної ради професійних спілок та Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард» імені І. Шемякіна Полтавської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Україна» про визнання права власності держави на нерухоме майно. Йдеться про будівлю спортивної школи площею 314 кв. м, розташовану в обласному центрі по вул. Жовтневій, 37. Її вартість – 5,4 млн. грн. Про це повідомив заступник прокурора міста Полтави Руслан Кривоніс.
«Суд підтримав позицію прокуратури і визнав право власності на вказану будівлю за державою в особі Фонду державного майна України. Даним рішенням гарантовано збереження спортивної школи та забезпечено її захист від можливих посягань з боку сторонніх осіб», - наголосив заступник прокурора міста.

Нагадаємо, під час перевірки діяльності Федерації профспілок України, а також Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи «Аванград» імені І. Шемякіна прокуратура встановила, що вказані організації з порушенням вимог діючого законодавства розпоряджаються приміщенням спортивної школи. Адже Верховною Радою України майно підприємств, установ та організацій колишнього СРСР, серед якого і майно професійних спілок, визначено державною власністю. Ураховуючи порушення вимог діючого законодавства, прокуратура пред’явила вищезгаданий позов.
кількість переглядів: 3152