Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2015

У осіб, які займалися крадіжками з магістральних трубопроводів, вилучено 4,5 т газового конденсату

Ужиті прокуратурою області спільно з УМВС України в області скоординовані заходи щодо протидії злочинності у сфері паливно-енергетичного комплексу дали позитивні результати.
Міжвідомчою робочою групою із цих питань проведено низку аналітичних та оперативних заходів, у ході яких викрито групу осіб, які займалися крадіжками вуглеводневої сировини з магістральних трубопроводів, розташованих на території Полтавського району, шляхом їх пошкодження (незаконних «врізок»).
Як повідомила заступник начальника управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Наталія Лець, за фактом пошкодження магістрального конденсатопроводу та крадіжки газового конденсату з нього слідчим управлінням УМВС України в області розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.292 та ч.2 ст. 185 КК України. Наразі 2 осіб вже затримано у порядку ст.208 КПК України за підозрою у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень. У них вилучено 4,5 тонни викраденого газового конденсату, знаряддя і засоби, що використовувалися при вчиненні злочину, зокрема прилади нічного бачення, рації, інструменти для вчинення врізок у трубопровід.
«Триває проведення слідчих (розшукових) дій, направлених на документування злочинної діяльності та притягнення усіх співучасників злочину до кримінальної відповідальності», - зазначила Наталія Лець.
У вказаному кримінальному провадженні прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням.

Довідково: згідно ч.2 ст.292 КК України пошкодження чи руйнування магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів чи нафтопродуктопроводів, відводів від них, технологічно пов'язаних з ними об'єктів, споруд, засобів обліку, автоматики, телемеханіки, зв'язку, сигналізації, а також незаконне втручання в роботу технологічного обладнання, якщо ці дії призвели до порушення нормальної роботи зазначених трубопроводів або створили небезпеку для життя людей, вчинені за попередньою змовою групою осіб, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.
Відповідно до ч.2 ст. 185 КК України крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

 

кількість переглядів: 3054