Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2015

Мати-одиначка повинна повернути державі незаконно отримані гроші

Кременчуцьким районним судом задоволено позовну заяву прокурора району в інтересах держави в особі Управління праці та соціального захисту населення Кременчуцької районної державної адміністрації, пред’явлену до однієї з місцевих мешканок про стягнення безпідставно виплаченої їй державної допомоги на суму понад 3 тис. 300 грн. Про це повідомила начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Галина Скотаренко.
«Будучи матір’ю-одиначкою, жінка з липня 2014 року по лютий 2015 року отримувала допомогу на малолітню доньку, в той час як дівчинка була відібрана у матері і перебувала в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей на повному державному утриманні», - зазначила прокурор.
Рішення суду перебуває на виконанні.

Довідково: відповідно до ч. 2 ст. 18-4 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» виплата допомоги на дітей одиноким матерям призупиняється у разі відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав та тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання.
кількість переглядів: 3084