Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2015

Упродовж півріччя прокурори розглянули майже 5 тисяч звернень

 
За інформацією начальника відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури області Катерини Діденко, упродовж І півріччя 2015 року до органів прокуратури Полтавської області надійшло 7 тисяч звернень. Майже 5 тисячам громадян та юридичних осіб прокурорсько-слідчими працівниками надано відповіді. Понад 2 тисячі скарг скеровані для вирішення за належністю до інших відомств у зв’язку зі зміною форми реалізації повноважень органів прокуратури, адже чинним законодавством прокуратуру позбавлено права проводити перевірки в порядку нагляду за додержанням та застосуванням законів.
«Найбільше (2 тисячі 637) скарг, що надійшли до прокуратури, стосувалися питань досудового розслідування, 472 звернення –  представництва інтересів громадян та держави в суді. За зверненнями громадян цієї категорії до суду було подано  197 позовів на загальну суму      2 млн. 379 тис. грн. Передусім це питання оплати праці», - зазначила Катерина Діденко.
За її словами, чимало вирішено звернень з питань додержання законодавства при виконанні рішень судів, дотримання кримінально-виконавчого законодавства, участі прокурора у кримінальному провадженні в суді.
На особистому прийомі прокурора області, його заступників та прокурорів міст, районів, міжрайонних побувало більше 2 тисяч людей.
 
кількість переглядів: 2916