Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2016

Жителя Чутівського району, підозрюваного у зґвалтуванні та вбивстві, етапували до Полтави

До Полтавської установи виконання покарань № 23 управління Державної пенітенціарної служби України в області 24 травня було доставлено жителя Чутівського району, який понад рік переховувався від органів слідства в Російській Федерації, повідомила начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Галина Скотаренко.

«Цього ж дня йому повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.10 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство, поєднане із зґвалтуванням) та ч. 4 ст. 152 (зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки) КК України», - сказала прокурор.

Також за клопотанням слідчого СУ ГУ НП в Полтавській області, погодженого з процесуальним прокурором, Октябрським районним судом Полтави хлопцю обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, у лютому 2016 року Генеральна прокуратура Російської Федерації задовольнила запит Генеральної прокуратури України про видачу (екстрадицію) жителя Чутівського району для притягнення його до кримінальної відповідальності. Прокуратурі Полтавщини було доручено організувати  етапування хлопця із Рязанської області. Зазначена особа підозрюється у зґвалтуванні та вбивстві 21-річної дівчини.

кількість переглядів: 2938