Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2016

Прокуратура перевірила дотримання трудового законодавства в колоніях

Працівники органів прокуратури області перевірили дотримання вимог Закону України «Про оплату праці» та кримінально-виконавчого законодавства щодо своєчасності виплати засудженим заробітної плати, проведення відрахувань за виконавчими документами та перерахування установами виконання покарань обов’язкових внесків до цільових соціальних фондів.

Як зазначив прокурор відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури області Юрій Дупак, у КВК № 69 не забезпечено оплачуваною роботою чотирьох засуджених, які мають значні суми грошових стягнень за виконавчими листами, через що не відшкодовуються збитки, завдані злочинами. Аналогічні порушення виявлені в діяльності Комсомольського виправного центру № 136.

За словами прокурора, в КВК № 29 упродовж майже 2 тижнів двоє засуджених працювали без вихідних.

«Адміністраціями виправних установ № 64, 16 та 23 не додержувалися  вимоги чинного законодавства щодо диференціації оплати праці залежно від  професії і кваліфікації засуджених, складності й умов виконуваних ними робіт», - розповів Юрій Дупак.

За результатами перевірок керівництву управління Державної пенітенціарної служби України в області та начальникам виправних установ внесено вказівки з вимогою вжити заходів, спрямованих на усунення виявлених порушень, та вирішити питання про притягнення винних службових осіб до дисциплінарної відповідальності.

       

 

 

кількість переглядів: 2847