Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2016

Позбавив життя за 23 гривні

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Полтавської області залишила без задоволення апеляційну скаргу 24-річного жителя Хоролу, а вирок Хорольського районного суду щодо нього – без змін.

За інформацією прокурора відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури області Ростислава Яроцького, у квітні 2015 року близько 23 години на території автостанції «Хорол-1», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, молодик напав на престарілу жінку, яка рахувала гроші, сидячи біля паркану.

«Кілька разів вдаривши 79-річну бабусю ногою по голові, нападник забрав у неї, як потім з’ясувалося, 23 гривні. За гроші чоловік придбав пачку цигарок і запальничку», - розповів прокурор.

Непритомну пенсіонерку наступного дня виявили перехожі. Через місяць від отриманих тілесних ушкоджень вона померла в районній лікарні.

«Злочинця, який, до речі, тричі вже притягувався до відповідальності, засуджено за ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) та ч. 2 ст. 121 (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого) КК України до 11 років позбавлення волі», - сказав Ростислав Яроцький.

    

кількість переглядів: 2903