Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2016

Відбулася оперативна нарада, на якій обговорили результати роботи органів прокуратури області за І півріччя

У четвер, 14 липня, в обласній прокуратурі під головуванням прокурора Полтавщини Сергія Попова за участю працівників прокуратури відбулася оперативна нарада, на якій обговорили результати роботи органів прокуратури області за І півріччя цього року.

Під час виступу Сергій Попов не зупинявся на досягненнях, а звернув увагу присутніх на допущені недоліки. Він зазначив, що попри деяку стабілізацію криміногенної ситуації в області та зниження кількості окремих видів злочинів, питання протидії злочинності залишається особливо актуальним.

Прокурор сказав, що незадоволений протидією злочинності у сферах земельних правовідносин та ПЕК.

«Зважаючи на специфіку нашої області, на низькому рівні перебуває стан протидії злочинності у сфері паливно-енергетичного комплексу. Відсутні актуальні кримінальні провадження, у тому числі з ознаками корупції. Тож закликаю місцевих прокурорів та відповідних керівників структурних підрозділів посилити свою наглядову діяльність у зазначеній надважливій галузі», - наголосив  очільник прокуратури. 

Викликав зауваження у прокурора області і стан апеляційного та касаційного оскарження рішень у кримінальних провадженнях.

«Середній рівень апеляційного реагування на незаконні вироки становить 83%, але він утримується за рахунок оскарження  незаконних вироків місцевих судів апаратом прокуратури області, а де ж робота місцевих прокуратур?» - запитав прокурор.

З більш детальними інформаціями на нараді виступили заступники прокурора області, після чого Сергій Попов заслухав пояснення окремих керівників структурних підрозділів апарату прокуратури, керівників  місцевих прокуратур та їх заступників.

Наприкінці заходу були визначені основні завдання на наступний період.

 

                                                                                      Прес-служба прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 3011