Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2016

Прокуратурі небайдужа доля малолітнього хлопчика

Як повідомляли засоби масової інформації, 17 липня у Кременчуці, поблизу центрального ринку, було виявлено малолітнього хлопчика.

«Дитина тричі заходила до магазину і жестами просила іграшки та інші товари. Продавчині звернули увагу, що малолітній без супроводу дорослих, і викликали поліцію», - розповіла начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Галина Скотаренко.

Наразі хлопчик знаходиться в Кременчуцькій міській дитячій лікарні. З’ясувалося, що він не володіє соціальними навичками.

«На вигляд дитині років шість. Він не розмовляє, не ходить, а рухається на четвереньках, відмовляється від нормального харчування, їсть кімнатні квіти, боїться фотографуватися», - зазначає начальник відділу прокуратури.

За її словами, батьків дитини вже розшукують працівники відділення поліції № 1 Кременчуцького відділу поліції ГУ НП в області. Разом із цим  прокуратура направила лист в Полтавську обласну державну адміністрацію, в якому ініціювала провести органам опіки і піклування роботу щодо встановлення особи дитини та місцезнаходження її рідних.

«Спільними зусиллями вдасться швидше встановити батьків дитини та вирішити питання про притягнення їх до відповідальності», - констатувала Галина Скотаренко.

Довідково: відповідно до ст. 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», Типового положення про службу у справах дітей обласної, Київської та Севастопольської міської державної адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.2007 р., служба у справах дітей обласної державної адміністрації повинна забезпечувати додержання вимог законодавства щодо встановлення опіки та піклування над дітьми, здійснювати контроль і координацію діяльності служб у справах дітей районних державних адміністрацій.

 

кількість переглядів: 3050