Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2016

Застосовуючи представницькі повноваження, органи прокуратури Полтавщини поновили права майже 100 дітей

Результати представницької діяльності у сфері захисту неповнолітніх, зокрема дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, свідчать  про непоодинокі факти порушення їх майнових, соціальних та інших прав.

За словами начальника відділу ювенальної юстиції прокуратури області Галини Скотаренко, працівниками органів прокуратури встановлено випадки незаконного відчуження майна дітей-сиріт, відмови роботодавців в оплаті праці неповнолітніх, порушення права на здобуття освіти, житло та особисту свободу.

Також начальник відділу повідомила, що упродовж поточного року на захист прав і свобод дітей прокурорами заявлено майже 60 позовів на суму 117 тис. грн., з яких 35 позовів задоволено. З метою попередження незаконного відчуження житла,  право на користування яким мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, органами прокуратури заявлено 12 позовів, про розірвання договору купівлі-продажу квартири та визнання права власності – 2 позови.

Засобами представництва поновлено права майже 100 дітей, на їх користь стягнуто 436 тис. грн., попереджено відчуження майна дітей-сиріт вартістю понад 200 тис. грн.

«У полі зору прокуратури постійно перебувають питання дотримання прав дітей при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших примусових заходів. Із метою захисту прав неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом, внесено 36 документів реагування.  Усі вони задоволені, а за результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 посадових осіб правоохоронних органів», - сказала Галина Скотаренко.

 

кількість переглядів: 3095