Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2016

Засуджено полтавця, який незаконно зберігав та продавав бойові припаси

Вироком Октябрського районного суду Полтави затверджена угода про визнання винуватості, укладена між процесуальним прокурором у кримінальному провадженні та обвинуваченим – жителем Полтави, 1988 року народження. Останній, будучи добровольцем Національної гвардії України, незаконно перевіз із зони АТО у Полтаву бойові припаси: 10 гранатометів РПГ-22; 4 гранатомети РПГ-26 та гранату РГД-5, повідомив прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Полтавської області Владислав Мішуровський.                                     

«Згодом, познайомившись із мешканцем Зіньківського району, полтавець  продав йому 4 гранатомети РПГ-26 та 2 гранатомети РПГ-22, які, за висновками експерта, є боєприпасами із зарядом вибухової речовини – реактивними протитанковими гранатами РПГ-26 та РПГ-22», - розповів прокурор.

За його словами, відповідно до укладеної угоди полтавця визнано винним за ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання та збут вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу), призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 3 роки.

«Досудове розслідування щодо жителя Зіньківського району також завершене. Наразі обвинувальний акт по суті щодо нього розглядає Зіньківський районний суд», - сказав Владислав Мішуровський.

 

кількість переглядів: 3415