Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2016

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом ситуації, що склалася навколо ТОВ «Сільські традиції», ініційовано проведення експертизи

У рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 239 та ч. 1 ст. 242 КК України, яке проводить слідче управління ГУ НП у Полтавській області, за ініціативою процесуальних керівників у кримінальному провадженні призначено судову експертизу з метою з’ясувати питання порушення природоохоронного законодавства та спеціальних правил у галузі охорони атмосферного повітря, водних і земельних ресурсів, зумовлених забрудненням земельних ділянок ТОВ «Сільські Традиції», що знаходиться в Кобеляцькому районі.

За розрахунками Державної екологічної інспекції у Полтавській області, сума матеріальної шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, зумовленої забрудненням земельних ресурсів, визначена в обсязі понад 2 млн. 300 тис. грн.

З метою документального підтвердження цього розрахунку матеріали кримінального провадження  направлені до Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. заслуженого професора М.С. Бокаріуса.

 

Довідково: ч. 1 ст. 239 КК України – забруднення земель відходами, шкідливими для життя, здоров`я людей та довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для життя, здоров`я людей та довкілля;

ч. 1 ст. 242 КК України – порушення правил охорони вод, що спричинило забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для життя, здоров`я людей та довкілля.

 

 

                                                                                      Прес-служба прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 3042