Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2017

На Полтавщині заочно судитимуть жителя Донецької області за співпрацю з терористами «ДНР»

Працівники прокуратури Полтавської області затвердили та направили до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України стосовно 28-річного жителя Мар’їнського району Донецької області.

Під час розслідування, здійснюваного слідчим відділом УСБ України в Полтавській області за процесуального керівництва прокуратури,  встановлено, що упродовж серпня 2014 року зазначена особа за власною ініціативою співпрацювала з терористами «ДНР».

Установивши контакт із представниками так званої «гарячої лінії ДНР» за допомогою мобільного зв’язку, інформатор передавав детальні відомості про  місця дислокації та маршрути переміщення підрозділів Збройних Сил України та антитерористичної операції на території Мар’їнського району, які в подальшому обстрілювали терористи.

Через те, що вищезгаданий громадянин перебуває на непідконтрольній українській владі території та знаходиться в розшуку, щодо нього було проведене  спеціальне досудового розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлений до Октябрського районного суду Полтави для заочного засудження.    

                                             

                                                                                      Прес-служба прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 3006