Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2017

На Полтавщині заочно судитимуть 3 учасників терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР»

Працівники прокуратури Полтавської області затвердили та направили до суду 3 обвинувальні акти за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації) стосовно трьох жителів Донецької та Луганської областей.

Під час розслідування, здійснюваного слідчим відділом УСБ України в Полтавській області за процесуального керівництва прокуратури,  встановлено, що

       - у травні 2014 року 22-річна жителька м. Краматорськ Донецької області за власною ініціативою вступила до лав терористичної організації «Донецька народна республіка». Після 2 років навчання у Костянтинівському медичному училищі теоретичні знання вона застосовувала на практиці, надаючи медичну допомогу пораненим бойовикам у міському медпункті ДНР та в складі незаконного збройного формування.

       - житель м. Хрустальний (Красний Луч) Луганської області, до речі,  уродженець Полтави, упродовж грудня 2015 - лютого 2017 років, виконуючи обов’язки заступника начальника штабу 4-ї окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу народної міліції терористичної організації «Луганська народна республіка», забезпечував організацію та контроль бойових чергувань на блокпостах вказаного не передбаченого законом збройного формування, несення караульно-постової служби, ведення контрольно-пропускного режиму на об’єктах бригади та її структурних підрозділах у населених пунктах Алчевськ, Брянка, Сорокине (Краснодон), Зоринськ, Перевальськ та інших.

За участь у бойових діях проти сил АТО цей 32-річний чоловік навіть отримав від керівництва терористичної організації «ЛНР» нагороди «Защитник отечества» та «Участник первого парада».

       -  засуджений    у    квітні    2014   року   за    розбій,   31-річний     житель  м. Костянтинівка Донецької області наступного місяця вступив до лав терористичної організації «Донецька народна республіка» та протягом 2 місяців чергував на блокпостах у рідному місті. У подальшому, упродовж червня-листопада 2015 року вказана особа брала активну участь у бойових діях проти сил  антитерористичної  операції у складі незаконних збройних формувань, а саме: «Окремої третьої мінометної бригади 1-го армійського корпусу ДНР» та «Головного розвідувального управління 1-го армійського корпусу ДНР».

Через те, що вищезгадані громадяни перебувають на непідконтрольній українській владі території та знаходяться в розшуку, щодо них було проведене  спеціальне досудового розслідування, за результатами якого обвинувальні акти направлені до Октябрського районного суду Полтави для заочного засудження.                              

                                                

                                                                                      Прес-служба прокуратури Полтавської області

 

 

 

кількість переглядів: 2816