Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2017

Полтавська місцева прокуратура повернула з незаконної оренди частину приміщення професійного училища

Органи прокуратури Полтавщини систематично проводять моніторинг  законності передачі в оренду майна навчальних закладів не для освітніх потреб. За результатами такої роботи Полтавська місцева прокуратура виявила, що у листопаді 2004 року Регіональне відділення Фонду державного майна України по Полтавській області та одне із товариств уклали договір про надання в оренду 125,5 кв. м. Йдеться про частину приміщення в Державному професійно-технічному навчальному закладі «Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги» вартістю 662 тис. грн., в якому товариство організувало оптову торгівлю деталями та приладдям для автотранспортних засобів.  

У рамках представництва інтересів держави в суді місцева прокуратура подала позов про визнання недійсним договору оренди, оскільки він суперечив вимогам ст. 63 Закону України «Про освіту».

У лютому 2017 року рішення господарського суду Полтавської області, прийняте на користь прокуратури, набуло законної сили. Наразі воно реально виконане – приміщення повернуте Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Полтавській області.

Як зазначив керівник Полтавської місцевої прокуратури Микола Дубинка, об’єкт освіти – це не тільки навчальний заклад, а й будівлі, споруди, землі, комунікації, обладнання та інші цінності підприємств системи освіти, а тому передача будь-яких приміщень  навчальних закладів в оренду суб'єктам господарювання для проведення господарської діяльності, не пов'язаної з наданням освітніх послуг, прямо заборонена законом. 

 

кількість переглядів: 2891