Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2019

Прокуратура Полтавської області взяла на контроль хід розслідування кримінального провадження за фактом смерті однорічної дитини, яку лікували у Кременчуцькій міській дитячій лікарні від захворювання шлунку, а смерть настала, за попередніми даними, від набряку головного мозку

Органи прокуратури Полтавської області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником) КК України.

 

Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що 27 квітня поточного року, після того як хлопчику 2018 року народження стало зле дома, його батьки відвезли до Кременчуцької міської дитячої лікарні. У лікарні лікар поставив малолітньому попередній діагноз «гастроентереколіт» та направив до інфекційного відділення. Протягом лікування дитині не ставало краще, а вже 29 квітня хлопчик помер. Згідно лікарського свідоцтва про смерть причиною смерті хлопчика стала токсична енцефалопатія.

 

На даний час у кримінальному провадженні проводиться ряд слідчих розшукових дій, призначена судово-медична експертиза та отримано дозвіл на тимчасовий доступ до медичної документації померлого.

 

Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі у керівництва Кременчуцької місцевої прокуратури.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2749