Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути навчальному закладу з незаконної суборенди фермерського господарства майже 40 га землі

Установлено, що директором одного із навчальних закладів Чутівського району на підставі договору суборенди землі, укладеного з фермерським господарством, незаконно передана в користування земельна ділянка державної форми власності площею майже 40 га з цільовим призначенням для дослідних і навчальних цілей, загальною вартістю 1,2 млн грн.

 

Земельна ділянка надана школі в оренду Чутівською районною державною адміністрацією згідно договору для дослідних і навчальних цілей, пропаганди передового досвіду та забезпечення школи продуктами харчування.

 

Наразі вказана земля використовується фермерським господарством не за цільовим призначенням, а для вирощування сільськогосподарських культур винятково в інтересах господарства. Внаслідок чого школа не отримує дохід від реалізації вирощеної продукції, будь-які роботи пов’язані з навчанням учнів не ділянці не проводяться, плани роботи учнів на ділянці не розроблялися.

 

Згідно акту прийому-передачі земельна ділянка площею майже 40 га на даний час знаходиться в незаконному користуванні фермерського господарства.

 

З метою повернення земель для дослідних і навчальних цілей законному володільцю, прокуратурою направлено до суду позовну заяву про розірвання договору суборенди землі укладеного між фермерським господарством та школою.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2564