Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2015

Прокуратура Полтавщини перевіряє законність дій посадових осіб органів державної влади під час Революції Гідності

На виконання доручення Генерального прокурора України Віктора Шокіна органи прокуратури Полтавської області продовжують проводити перевірки законності дій посадовців органів державної влади на місцях під час Революції Гідності.
Зокрема, прокуратурою області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації поїздок у грудні 2013 року, січні та лютому 2014 року жителів Полтавської області для участі в так званому Антимайдані в місті Києві шляхом керування їх діями, забезпечення фінансуванням.
На даний час встановлено факти організації посадовими особами місцевих адміністрацій Пирятинського, Лохвицького, Гадяцького та інших районів області поїздок до міста Києва для участі в масових акціях.
У ході досудового розслідування перевіряється правомірність дій посадових осіб щодо залучення працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, працівників медичних та інших державних установ до участі в масових акціях, а також встановлюються особи, які брали в них участь, та їх причетність до масових заворушень.
Прокуратура області продовжує розслідувати та збирати інформацію від небайдужих громадян про факти порушення законності місцевими посадовцями.
У зв’язку із цим просимо всіх, хто володіє інформацією про факти перешкоджання вільному виявленню своєї політичної позиції, примусове залучення працівників бюджетних організацій до різних заходів, інші неправомірні дії посадовців під час Революції Гідності, повідомляти про такі події правоохоронні органи. За необхідності правоохоронці гарантують конфіденційність.



                                                                                                                        Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 3631