Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2017

Обвинувальний акт щодо керівника та пастора громадської організації направлений до суду

Прокуратура Полтавщини затвердила та направила до Київського районного суду Полтави для розгляду по суті обвинувальний акт за фактом незаконного позбавлення волі людей. Керівник громадської організації та особа, яка проводила в приміщенні організації релігійні обряди, обвинувачуються за ч. 2 ст. 146 КК України, тобто у незаконному позбавленні волі, вчиненому щодо двох та більше осіб, за попередньою змовою групою осіб, здійснюваному протягом тривалого часу. Окрім цього, керівника ГО судитимуть за ч. 3 ст. 357 КК України (незаконне заволодіння паспортом), а пастора – за ч. 1 ст. 345 КК України (погроза насильством щодо працівників правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків), повідомив  прокурор відділу прокуратури області Ярослав Толмачев.

«Під час першочергових слідчих дій правоохоронці виявили у будинку понад 40 людей, половина з яких зазначили, що знаходились тут не за власним бажанням. Проте під час подальшого розслідування більшість змінила своє ставлення і не висловлювала претензій ні до громадської організації, ні до її керівництва», - сказав прокурор.

           Незважаючи на це, в обвинувальному акті прокуратура акцентує увагу на наявні підстави, передбачені ст. 96-3 КК України, для застосування до громадської організації заходів кримінально-правового характеру, визначених ст. 96-6 КК України (види заходів кримінально-правового характеру, що застосовуються до юридичних осіб).        

Нагадаємо, обшуки в одному з будинків Полтави, де розміщується  громадська організація, яка нібито займалася реабілітацією алко та наркозалежних, були проведені працівниками прокуратури Полтавської області спільно зі співробітниками поліції у квітні 2017 року.

 

 

кількість переглядів: 2859