Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2017

За апеляційними скаргами прокуратури 2 винуватці ДТП засуджені до реальних мір покарання

Апеляційний суд Полтавської області погодився з доводами прокуратури і скасував вирок Комсомольського міського суду в частині призначення покарання жителю м. Горішні Плавні, який у вересні 2015 року спричинив дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої загинули 2 особи.

«Водій автомобіля ВАЗ 217030 під час виконання маневру не надав перевагу в русі і допустив зіткнення з мотоциклом HONDA, внаслідок якого водій мотоцикла загинув на місці, а пасажирка від отриманих травм через кілька годин померла в лікарні», - розповів начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури Полтавської області Іван Кінаш.                                                                         

За словами прокурора, за цей злочин вироком суду першої інстанції чоловік був засуджений за ч. 3 ст. 286 КК України, тобто за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб, до 5 років позбавлення волі і на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки. Проте за апеляційною скаргою прокуратури суд вищої інстанції ухвалив новий вирок, призначивши обвинуваченому ті ж 5 років, але реального покарання з позбавленням права керувати транспортним засобом на 3 роки.

Також апеляційний суд області задовольнив апеляційну скаргу прокуратури в частині безпідставного застосування Новосанжарським районним судом ст. 75 КК України щодо жителя цього району, який у грудні 2016, керуючи автомобілем ВАЗ 2107 у стані алкогольного сп`яніння, виїхав за межі проїзної частини. Унаслідок ДТП загинув пасажир керованого ним авто.

За результатами розгляду апеляційної скарги вирок суду 1-ї інстанції скасований та ухвалений новий вирок, яким винуватця ДТП за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, тобто за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, засуджено до 3 років позбавлення волі.

«Працівники прокуратури області і надалі проводитимуть систематичну роботу щодо виявлення та оскарження незаконних рішень суду», - наголосив Іван Кінаш.

кількість переглядів: 3289