Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2017

Селищний голова Опішнянської селищної ради підозрюється у спричиненні понад мільйона гривень збитків

Прокуратура Полтавської області повідомила про підозру селищній голові Опішнянської селищної ради Зіньківського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

За інформацією 1-го заступника керівника Миргородської місцевої прокуратури Івана Сагайдачного, наприкінці 2016 року селищний голова уклала із фізичною особою - підприємцем 9 договорів про проведення поточного ремонту доріг в Опішні. У подальшому, незважаючи на те, що ремонтні роботи фактично не виконувалися, чиновниця, зловживаючи своїм службовим становищем, внесла до офіційних документів недостовірні відомості, на підставі яких із бюджету підприємцю були перераховані майже 900 тис. грн.

Окрім цього, достовірно знаючи, що будівництво каналізаційної насосної станції у селищі не завершене, а обсяг робіт, зазначений підрядником, не відповідає фактично виконаному об’єму, без залучення фахівців технічного нагляду вона підписала виготовлені та надані підрядником акти про повне виконання робіт. Такі дії, за висновками комплексної будівельно-технічної та економічної експертизи, призвели до надлишкового перерахування селищною радою на рахунок приватної фірми понад 400 тис. грн.

«Загалом територіальній громаді в особі Опішнянської селищної ради було завдано понад 1 млн. 200 тис. грн. збитків», - констатував прокурор. 

 

кількість переглядів: 3333