Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2017

Керівнику підприємства, який ухилився від сплати податків, повідомлено про підозру

За результатами досудового розслідування, проведеного слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області, повідомлено про підозру голові правління одного з приватних акціонерних товариств за фактом умисного ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 КК України) при закупівлі бітумів на суму понад 1 млн. грн. Про це поінформував прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури області Олексій Бондаренко.                                        

За словами прокурора, встановлено, що товариство упродовж 2015-2016 років придбавало за удаваними угодами у підприємств, які входять до складу «конвертаційного центру», послуги та товарно-матеріальні цінності, зокрема бітуми, що використовували для виготовлення асфальтобетонної суміші та облаштування дорожнього покриття.

Проведення «псевдогосподарських» операцій надало можливість незаконно конвертувати безготівкові кошти у готівку, завищити вартість бітумів та мінімізувати доходи підприємства на суму майже 2 тис. грн. за тонну.

Наразі досудове розслідування триває, вживаються заходи для забезпечення відшкодування збитків. Із цією метою на вимогу прокуратури суд наклав арешт на кошти, що знаходяться на банківських рахунках підприємства.

 

кількість переглядів: 2818