Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2017

Підприємець, який ошукав більше 100 людей на понад 980 тис. грн., отримав суворіше покарання

За апеляційною скаргою прокуратури на вирок Київського районного суду Полтави Апеляційний суд Полтавської області в частині призначення покарання підприємцю, який ошукав більше 100 людей на понад 980 тис. грн., ухвалив новий  вирок – 3 роки позбавлення волі. Про це повідомила прокурор відділу підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури Полтавської області Світлана Акулова

«В обґрунтуванні своїх вимог прокуратура зазначала, що суд першої інстанції, який засудив чоловіка до 4 років 6 місяців обмеження волі, не врахував думку потерпілих, котрі наполягали на максимальному покаранні, передбаченому законом; тяжкість вчинених злочинів; те, що обвинувачений не відшкодував завданих потерпілим збитків», - розповіла Світлана Акулова.

Нагадаємо, житель Харкова розпочав свою діяльність у Полтаві, надаючи мешканцям області послуги з виробництва кухонних меблів. Проте насправді зазначений громадянин не мав ні відповідного обладнання, ні місця для виготовлення та зберігання продукції. Із метою заволодіння чужим майном підприємець вимірював приміщення, укладав із людьми фіктивні договори про виготовлення та установку меблів, створюючи враження про намір виконати домовленості. Таким чином, шляхом обману та зловживання довірою людей упродовж березня 2013 - лютого 2014 років він заволодів грошима 106 замовників. Найменша сума спричинених збитків становить  200 грн., найбільша – 27 тис. грн.

Зазначена особа засуджена за ч. ч. 1, 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно).

 

кількість переглядів: 2550