Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2015

Упродовж 9 місяців до органів прокуратури надійшло понад 10 тисяч звернень

За інформацією начальника відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури Полтавської області Катерини Діденко, упродовж 9 місяців 2015 року до органів прокуратури області надійшло понад 10 тисяч звернень. Це на 13,3% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

«У зв’язку із набранням чинності нового Закону України «Про прокуратуру» органи прокуратури наразі не наділені повноваженнями здійснювати перевірки в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів. Тому є закономірним, що кількість звернень до прокуратури зменшується», - зазначила Катерина Діденко.

За її словами, більшість звернень стосувалися досудового розслідування. Люди скаржилися на незаконні, на їх думку, постанови органів внутрішніх справ про закриття кримінального провадження, відмови у внесенні відомостей про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також чимало скарг надійшло з питань представництва інтересів громадян та держави в суді; дотримання законів при виконанні судових рішень; додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства.
кількість переглядів: 3414