Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2015

Замість штрафу та умовного терміну – позбавлення волі

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Полтавської області задовольнила апеляційну скаргу прокуратури області та скасувала вирок Автозаводського районного суду від 17 липня 2015 року щодо місцевої мешканки, засудивши останню за ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно) до реальної міри покарання.

«Тридцятисемирічна жінка уже притягувалась до відповідальності за крадіжку 3 велосипедів, яку вона вчинила у лютому цього року. За цей злочин у травні вироком Автозаводського районного суду її було засуджено на 2 роки 6 місяців позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік. Але під час випробувального терміну жінка знову не втрималась від спокуси, заволодівши велосипедом «Winner», який його власник залишив поблизу магазину», - розповіла прокурор відділу підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури області Світлана Акулова та додала, що цього разу жінка отримала покарання у виді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 1700 грн., що навіть не передбачено санкцією ч. 2 ст. 185 КК України.   Окрім цього, за сукупністю вироків їй була приєднана невідбута частина покарання, тобто випробувальний термін, та постановлено кожен вирок виконувати самостійно, із чим прокуратура не погодилась.

«За апеляцією прокуратури громадянка проведе за ґратами 2 роки і 7 місяців, що, мабуть, позбавить її бажання красти чуже. Адже в судовому засіданні апеляційної інстанції вона щиро розкаювалась у скоєному і запевняла, що «…вже на ті велосипеди дивитись не може»,   - зазначила прокурор.

кількість переглядів: 3769