Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2017

Прокуратура оскаржила вирок щодо колишнього правоохоронця, який заволодів майже 23 тисячами доларів

Вироком Кобеляцького районного суду Полтавської області визнано винним колишнього заступника начальника відділу управління захисту економіки в Полтавській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України, тобто у замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене в особливо великих розмірах. Вищевказаній особі суд призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, проте за відсутності обставин, які пом’якшують покарання, враховуючи, що обвинувачений вчинив особливо тяжкий злочин та не визнав своєї вини, звільнив останнього від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки. Крім того, незважаючи, що санкція статті за вказаний злочин передбачає обов’язкове покарання у вигляді конфіскації майна, суд безпідставно не застосував дане покарання та скасував накладений арешт на майно обвинуваченого.

«На думку прокуратури області, суд неправильно застосував закон про кримінальну відповідальність: висновки суду не відповідають фактичним обставинам справи, а призначене покарання – тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого. У зв’язку із чим на вказане рішення прокуратура подала апеляційну скаргу», - зазначив заступник прокурора Полтавської області Олександр Баганець.

У суді вищої інстанції прокуратура проситиме для підсудного 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, колишнього заступника начальника відділу управління захисту економіки в Полтавській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України разом із посередником затримали слідчі обласної прокуратури спільно з працівниками СБУ в області в лютому минулого року. Зазначений громадян отримав від директора сільськогосподарського підприємства 22 тис. 750 доларів США (за курсом НБУ – 578 тис. 950 грн.) за вирішення питання про не реєстрацію заяви щодо останнього в журналі єдиного обліку, не направлення її за належністю до органу досудового розслідування та не проведення обшуків в адміністративному приміщенні підприємства. Хоча повноважень про прийняття таких рішень правоохоронець не мав.

Матеріали стосовно посередника, яким виявився один із приватних підприємців Кобеляцького району, під час досудового розслідування були виділені в окреме провадження. Вироком Кобеляцького районного суду від  4 липня 2016 року його засуджено за ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 369 КК України (підбурювання шляхом умовляння до надання службовій особі неправомірної вигоди) та за угодою про визнання винуватості призначено покарання – штраф у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить понад 10 тис. грн. 

кількість переглядів: 2850