Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2017

На Полтавщині під час одержання неправомірної вигоди затримані начальник, заступник та начальник сектору відділу поліції (ФОТО

У середу, 11 жовтня 2017 року, слідчі прокуратури Полтавщини спільно зі співробітниками спецпідрозділу УСБ України в області та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України під час одержання неправомірної вигоди затримали начальника, заступника та начальника сектору одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області. Про це повідомив начальник управління прокуратури Полтавської області Ігор Поночовний.

За його словами, з початку серпня цього року до одного з господарських товариств Лубенського району почали неодноразово приїжджати працівники поліції та перешкоджати здійсненню господарської діяльності, блокуючи техніку, зупиняючи порубку дерев, унеможливлюючи постачання клієнтам обробленої деревини тощо.

Згодом керівник відділу поліції та його заступник висунули вимогу  директору про необхідність надання обробленої деревини на суму майже 40 тис. грн. для подальшої «співпраці» з поліцією.

Частково виконавши вимогу, невдовзі керівник товариства отримала   іншу – перерахувати 20 тис. грн. на банківський рахунок. Проте і цього працівникам поліції виявилось замало, тому заступник начальника та начальник сектору відділу поліції висунули ще одну вимогу – передати їм деревини твердої породи, що еквівалентно майже 12 тис. грн.

Після передачі першої партії деревини на майже 4 тис. грн. вищевказані правоохоронці були затримані в порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм  готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням). Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

кількість переглядів: 4650