Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2017

Прокуратура розпочала процесуальне керівництво за фактом хуліганських дій, вчинених щодо судді Октябрського районного суду Полтави (ФОТО)

Прокурори Полтавської місцевої прокуратури розпочали процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, яке здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в області за    ч. 4 ст. 296 КК України, за фактом хуліганських дій, вчинених невідомими особами щодо судді Октябрського районного суду Полтави Лариси Гольник та її чоловіка. Про це під час брифінгу, який відбувся 23 листопада 2017 року в обласній прокуратурі, повідомив начальник управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області Андрій Жилін.

За словами прокурора, з місця події, що сталася увечері 22 листопада цього року у Полтаві, вилучені два велосипеди, на яких пересувалися нападники, шапку чорного кольору, яка, можливо, належить одному із них, змиви крові, недопалки та шприц.

Із метою розкриття злочину створена слідчо-оперативну група.  Суддя та її чоловік допитані як потерпілі. Також  встановлено очевидця даного злочину, який надав свідчення слідству.

У кримінальному провадженні призначені судово-медична, імунологічна, генетична та інші експертизи.

Слідством розглядаються різні версії мотивів вчинення злочину: професійна, громадська діяльність тощо.

Наразі правоохоронні органи забезпечили судді охорону.

Довідково: ч. 4 ст. 296 КК України – хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.                                                              

 

                                                                                    

                                                                                     Прес-служба прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 3727