Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2017

Апеляційний суд задовольнив позовні вимоги прокуратури про скасування права власності на земельну ділянку в центрі Полтави

Апеляційний суд Полтавської області задовольнив апеляційну скаргу прокуратури, подану на рішення Октябрського районного суду Полтави від 18 липня 2017 року, яким було відмовлено у задоволення позовних вимог прокурора. Про це повідомила прокурор відділу представництва інтересів громадянина або держави в суді та при виконанні судових рішень прокуратури області Тетяна Цирфа.

За апеляцією визнані недійсними рішення Октябрської районної у м. Полтаві ради, прийняті у жовтні 2013 та липні 2014 років, якими  передано земельну ділянку у приватну власність фізичній особі та змінено її цільове призначення, а також скасовано право власності на землю.

Йдеться про 2 150 кв. м землі вартістю понад 1 млн. 380 тис. грн., розташованої в центрі Полтави, в її історичному ареалі по провулку Ботанічному.

«Відповідно до Генерального плану міста та іншої містобудівної і землевпорядної документації ділянка віднесена до зелених насаджень загального користування, а тому на ній не передбачено сільгоспвиробництво. До того ж вона потрапляє у санітарно-захисну зону, тому і будівництво на ній суперечить чинному законодавству, що довела прокуратура у суді апеляційної інстанції», - констатувала Тетяна Цирфа.

 

кількість переглядів: 3473