Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2017

На семінарі в прокуратурі обговорили питання запобігання катуванням (ФОТО)

У вівторок, 28 листопада 2017 року, в обласній прокуратурі відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Використання міжнародних стандартів медичної фіксації катувань у місцях несвободи». У заході взяли участь працівники управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх заступники, а також прокурори, які забезпечують нагляд за додержанням законів у місцях несвободи. 

Відкриваючи семінар, перший заступник прокурора області Олександр Легеньковський наголосив на актуальності теми семінару. Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Віра Яковенко звернула увагу на стандарти запобігання катуванням Організації Об’єднаних Націй та нормативні акти Європейського Союзу. Інформація старшого інспектора з особливих доручень відділу уповноважених Голови Національної поліції України з питань контролю за дотриманням прав людини Наталії Мельничук стосувалася заборони катувань. Заступник начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області Дмитро Москаленко розповів про особливості досудового розслідування катувань. А разом із провідним спеціалістом відділу медичного забезпечення Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Олександром Барчаном присутні обговорили питання надання медичної допомоги в’язням в умовах реформування. 

Також на семінарі були підняті питання взаємодії між закладами охорони здоров’я і лікувально-профілактичними закладами установ кримінально- виконавчої служби  області, що надають медичну допомогу засудженим та особам, узятим під варту; вплив застосування катувань на психічне здоров’я людини тощо.

Наприкінці учасники семінару обмінялися думками.       

       

                                                                                     Прес-служба прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 3143