Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2017

На Полтавщині троє чоловіків та жінка, які виманювали у керівників підприємств гроші, взяті під варту (ФОТО)

В Октябрському районному суді м. Полтава працівники прокуратури області підтримали клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення кожному застави на суму 1 млн. 200 тис. грн. чотирьом жителям Києва. 

 

Досудовим розслідуванням, яке здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Полтавській області за процесуального керівництва прокуратури, встановлено, що з квітня 2017 року троє чоловіків та жінка, діючи за попередньою змовою, систематично телефонували керівникам підприємств та організацій різних форм власності, розташованим на території України, і, представляючись  посадовими особами обласних державних адміністрацій, пропонували взяти участь у благодійних акціях: перерахувати гроші на оздоровлення дітей чи воїнів АТО. У подальшому, використовуючи електронно-обчислювальну техніку, вони привласнювали отримані кошти.  

За місцем проживання фігурантів проведені обшуки, під час яких вилучено 15 печаток благодійних фондів, документи про розподіл між ними грошей, отриманих від підприємств України, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, готівку.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюється за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). 

 

Важливо: просимо громадян, постраждалих від дій зазначених осіб, звернутися із відповідними заявами до правоохоронних органів.

 

                                                                                     Прес-служба прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 3384