Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2018

Дії групи осіб, які підозрюються в розбійному нападі на депутата Миргородської міськради, перекваліфікували

Прокурор Полтавської області повідомив про підозру депутатові Миргородської міської ради у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 121 та ч. 2 ст. 185 КК України. Окрім цього, слідчий поліції за погодженням із процесуальним прокурором повідомив про підозру двом спільникам депутата. Одному з них за двома вищезгаданими статтями Кримінального кодексу України, іншому – за ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 121 КК України. Усі троє перебувають під вартою.

Під час досудового розслідування встановлена причетність до вказаного злочину родича депутата, який наразі знаходиться в розшуку, повідомив прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Полтавської області Володимир Зорін.

За словами прокурора, зараз справа – на завершальному етапі досудового слідства. Планується виконання вимог ст. 290 КПК України, тобто відкриття матеріалів іншій стороні.

Нагадаємо, 12 липня 2017 року депутат Миргородської міської ради та його спільники, обравши місце для засідки, чекали на появу іншого депутата Миргородської міської ради, який їхав із роботи. Діючи за заздалегідь розробленим планом, нападники побили потерпілого, а потім, заволодівши його особистими речами, зникли з місця події. Від отриманих травм чоловік невдовзі помер у лікарні. 

Довідково: ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 121 КК України – умисне нанесення тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, вчинене у складі організованої злочинної групи;

ч. 2 ст. 185 КК України – крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб.

кількість переглядів: 2703