Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2018

Прокуратура розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом падіння гвинтокрила у Кременчуці

Прокуратура Полтавської області розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, досудове розслідування якого здійснює слідче управління Головного управління Національної поліції в області за ч. 3 ст. 276 КК України (порушення правил безпеки руху, експлуатації транспорту, що спричинило загибель людей).

Наразі встановлено, що 25 січня 2018 року близько 19 години у  м. Кременчук під час виконання навчально-тренувального польоту гелікоптер МІ-8, що належить одному з приватних акціонерних товариств Києва,  допустив зіткнення  з тросом кріплення опори телевежі. Внаслідок цього повітряне судно втратило керування та, пошкодивши лінію електромережі, впало на пустир і загорілося.

Гвинтокрил базувався на аеродромі Кременчуцького льотного коледжу.        Вірогідно, на його борту знаходилося 4 членів екіпажу: 50-річні командир, пілот та два борт-інженери, 1958 та 1964 років народження, які загинули.

Огляд місця події триває. У кримінальному провадженні виконуються невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставин.

                                                                

                                                                                       Прес-служба прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 3147