Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2018

Полтавець, який спиляв 5 дубів у дендропарку, отримав покарання

Київський районний суд Полтави розглянув обвинувальний акт, затверджений прокуратурою, щодо 40-річного жителя обласного центру,  котрий наприкінці серпня 2017 року у Полтавському міському парку (дендропарку) незаконно спиляв 5 дубів, загальна вартість яких – 18 тис.    165 грн. Про це повідомив заступник керівника Полтавської місцевої прокуратури Олександр Рябовол.

Полтавський дендропарк є об’єктом природно-заповідного фонду – парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Він призначений для використання в  естетичних,  виховних,  наукових, природоохоронних та оздоровчих цілях. Проте зловмисник вирішив отримати від нього іншу користь – матеріальну. Спиляні дуби чоловік планував продати деревообробним підприємствам.

Протиправні дії обвинуваченого кваліфіковані за ст. 246 КК України  (незаконна порубка дерев на об’єкті природно-заповідного фонду).

«Врахувавши, що полтавець раніше не притягувався до відповідальності, щиро розкаявся у вчиненому та активно сприяв досудовому розслідуванню, суд засудив чоловіка до 1 року позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання на підставі ст. 75 КК України. Водночас самим лише іспитовим строком обвинувачений не відбудеться, адже суд задовольнив  цивільний позов прокуратури про стягнення з «горе-лісоруба» 18 тис. 165 грн. шкоди, завданої державі», - сказав прокурор.

      

кількість переглядів: 3035