Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2018

Нагляд за додержанням конституційних прав в’язнів

Прокурори органів прокуратури Полтавщини здійснили комплексні перевірки стану додержання кримінально-виконавчого та іншого законодавства в державних установах виконання покарань області. В діяльності останніх виявлені порушення щодо режиму утримання, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення, при залученні засуджених до праці, при проведенні з ними соціально-виховної роботи тощо.

Як повідомив прокурор відділу прокуратури області Юрій Дупак, упродовж ІІ півріччя 2017 року засуджені допустили 1691 порушення порядку і умов відбування покарання, 9 скоїли кримінальні правопорушення, за якими відомості внесені до ЄРДР.

Окрім цього, адміністрації установ вживають недостатні заходи для  встановлення каналів надходження заборонених речей. За вищезгаданий період на територіях зон, що охороняються, вилучено 70 грн., 370 л браги, 72 мобільних телефони, понад 14 г наркотичних речовин та 58 колото-ріжучих предметів. 

На усунення порушень керівникам виправних установ та начальнику Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, внесено 8 документів прокурорського реагування, які на даний час перебувають на розгляді.

Також під головуванням першого заступника прокурора Полтавської області Олександра Легеньковського, за участю керівництва Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, працівників виправних установ виконання покарань області проведена оперативна нарада, на якій визначенні заходи щодо усунення виявлених під час перевірок порушень законодавства

кількість переглядів: 2767