Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2018

Прокуратура перевірила ізолятори тимчасового тримання (ФОТО)

В обласній прокуратурі під головуванням в. о. прокурора Полтавської області Олександра Легеньковського за участю заступника начальника Головного управління Нацполіції в області Дениса Захарченка та директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Віктора Лисака відбулася оперативна нарада, на якій обговорили стан додержання конституційних прав затриманих, ув’язнених, засуджених та адмінарештованих осіб у спецустановах органів поліції.

Зазначалося, що в  ІТТ № 7 ГУ НП в області (м. Кременчук) виявлено та вилучено 19 мобільних телефонів та 7 зарядних пристроїв до них.

За прокурорського втручання відновлена робота ІТТ № 2 (м. Пирятин), який через відсутність ремонту не працював майже 3 роки.

Також у 8 ІТТ, що діють в області, за результатами комплексних перевірок, проведених у ІІ півріччі минулого року, були виявлені порушення закону щодо матеріально-побутового, медичного забезпечення, додержання режимних вимог.

«За результатами перевірок начальнику ГУ НП в області внесено 8 документів прокурорського реагування, які на даний час перебувають на розгляді», - зазначив Олександр Легеньковський.

На оперативній нараді було прийнято рішення щодо вжиття додаткових заходів для недопущення порушень у подальшому, належного облаштування у лікарнях спеціальних палат для лікування хворих, які взяті під варту, а також обов’язкового надання їм необхідної медичної допомоги.

кількість переглядів: 3776