Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2018

Правоохоронці затримали хакера, якого розшукували більше року

У рамках розслідування кримінального провадження за ст. 348 КК України (замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з  виконанням цим працівником службових обов'язків), що здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Полтавській області за процесуального керівництва обласної прокуратури,  був затриманий громадянин України, який обвинувачується компетентними органами Федеративної Республіки Німеччина в участі в міжнародній злочинній організації «Avalanche».

Він розшукувався більше року, а був затриманий правоохоронцями 25 лютого 2018 року в Києві.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Розгляд клопотання слідчим суддею Октябрського районного суду запланований на 27 лютого цього року.

Нагадаємо, 23 листопада 2016 року у Полтаві під час обшуку квартири зазначений громадянин здійснив постріл по вхідних дверях, за якими знаходився працівник поліції, після чого намагався втекти.

За дорученням Генеральної прокуратури України 6 грудня 2016 року працівники прокуратури Полтавської області взяли участь у розгляді апеляційної скарги прокурора Генеральної прокуратури України на ухвалу слідчого судді  Октябрського районного суду Полтави від 1 грудня 2016 року, якою було відмовлено в задоволенні клопотання про тимчасовий арешт громадянина.

Ухвалою колегії суддів Апеляційного суду Полтавської області апеляційну скаргу прокурора задоволено, ухвалу слідчого судді Октябрського районного суду скасовано, а щодо вищезгаданої особи застосовано тимчасовий арешт на 40 діб з моменту затримання.

 

                                                                                      Прес-служба прокуратури Полтавської області

     

кількість переглядів: 3750