Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2018

Прокуратура пред’явила позови про повернення трьох земельних ділянок, розташованих у Зіньківському районі, загальна вартість яких – майже 2,5 млн. грн.

Прокурори Зіньківського відділу Миргородської місцевої прокуратури в порядку здійснення представницьких повноважень підготували і направили до Господарського суду Полтавської області три позовні заяви про повернення земельних ділянок, що знаходяться на території Батьківської сільської ради Зіньківського району області.

За інформацією заступника керівника Миргородської місцевої прокуратури Сергія Бабія, попри закінчення у травні 2017 року термінів дії договорів оренди, місцеве сільськогосподарське товариство не повернуло  державі 3 земельні ділянки загальною площею понад 82 га та вартістю майже 2,5 млн. грн. і продовжило використовувати їх у своїй діяльності.

«Прокуратура вважає, що товариство порушило вимоги статті 31 Закону України «Про оренду землі», згідно якої договір оренди припиняється в разі закінчення строку, на який його було укладено; статті 34 цього закону, адже землю продовжували використовувати, а також умови укладених із Зіньківською районною державною адміністрацією договорів оренди вищевказаних ділянок», - зазначив прокурор.

 

 

кількість переглядів: 2951