Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2018

За принципової позиції Полтавської місцевої прокуратури захищені інтереси держави у сфері охорони дитинства

Прокурори Полтавської місцевої прокуратури систематично вивчають  питання законності оренди майна навчальних закладів на території міста.

Під час опрацювання такої інформації було встановлено, що упродовж 2017 року Полтавська районна рада прийняла рішення, якими внесла зміни до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад Полтавського району, що перебуває в управлінні районної ради.

Як зазначив керівник Полтавської місцевої прокуратури Микола Дубинка, вказані рішення стали підставою для передачі приміщень їдалень з обладнанням, кухонним інвентарем, спецодягом тощо суб’єктам підприємницької діяльності для організації харчування учнів всього лише за 1 гривню на рік. Окрім цього, відповідно до рішень районної ради відділ освіти районної державної адміністрації зобов’язано на безоплатній основі забезпечити таких підприємців тепло-, водо- (гаряча і холодна вода) та електропостачанням.

«Укладені на основі вказаної методики договори оренди майна навчальних закладів Полтавського району призводили до його безоплатного використання та зношування, а також безпідставного витрачання коштів місцевого бюджету для покриття витрат орендарів на комунальні послуги», - зазначив керівник місцевої прокуратури.

Зважаючи на незаконність прийнятих Полтавською районною радою рішень, прокурори звернулися до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом про визнання незаконними і скасування цих документів.

«Коли розпочався судовий розгляд, райрада самостійно скасувала рішення, що фактично призвело до результату, на якому прокуратура наполягала у позові. Тож суд прийняв рішення про закриття провадження у справі», - констатував Микола Дубинка.

Таким чином, були захищені інтереси держави у сфері охорони дитинства.

 

 

кількість переглядів: 3275