Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2018

Сказав, що дільничний, а насправді виявився…

Колегія суддів Гадяцького районного суду Полтавської області на 7 років позбавила волі 45-річного жителя одного із сіл Лохвицького району, засудивши його за ч. 3 ст. 187 та ч. 1 ст. 353 КК України.

Працівники прокуратури, які підтримували обвинувачення, довели, що у грудні 2017 року зазначений громадянин прийшов до оселі 79-річної жінки і сказав, що він новий дільничний, який знайомиться з мешканцями.

«Він зайшов у будинок і почав запитувати про гроші, потім штовхнув пенсіонерку у плече, від чого вона впала, вдарившись головою об одвірок. Скориставшись ситуацією, засуджений зв’язав потерпілій руки та, погрожуючи застосувати фізичне насильство, наказав лежати. Сам обшукав кімнату, забрав  4 тис. грн., мобільний телефон за 300 грн. і втік. Проте через кілька годин його затримали працівники поліції», - розповіла подробиці справи прокурор відділу прокуратури Полтавської області Валентина Кармазина.                                                                                                                                                         

Вирок суду 1-ї інстанції поки що не набув законної сили.

Довідково: ч. 3 ст. 187 КК України –  розбій, поєднаний із проникненням у житло;
ч. 1 ст. 353 КК України – самовільне присвоєння владних повноважень службової особи, поєднане із вчиненням суспільно-небезпечного діяння.  

 

кількість переглядів: 3280