Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2018

У прокуратурі обговорили проблемні питання щодо повторної злочинності суб’єктами пробації (ФОТО)

Упродовж 4 місяців цього року на Полтавщині у підрозділах із питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації зареєстровано вчинення повторних злочинів під час перебування на обліку 47 особами. У зв’язку із цим соціально-виховна робота із вказаною категорією осіб та нагляд за їхньою поведінкою потребує покращення. Адже у більшості випадків працівники органів пробації обмежуються лише профілактичними бесідами із засудженими, що мають формальний характер і по суті є попередженням про притягнення до відповідальності за порушення умов відбування покарання та ухилення від нього. 

Також установлені недоліки при виконанні кримінального покарання у виді громадських робіт.

Окрім цього, у Лохвицькому районі прокурори виявили факт неправильного обрахування іспитового строку, що призвело до несвоєчасного звернення до суду з поданням про звільнення громадянина від покарання. 

Ці та інші порушення були обговорені у прокуратурі Полтавщини на оперативній нараді щодо стану додержання вимог законодавства під час контролю за відбуванням засудженими покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, запобігання вчиненню цими особами повторних кримінальних правопорушень. Участь у заході взяли керівники органів прокуратури області, Головного управління Нацполіції в області, філії Державної установи «Центр пробації» в області та територіальних підрозділів з питань пробації.                                                  

 

                                                                                      Прес-служба прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 3185