Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2018

За зберігання понад 4 кг канабісу – 5 років позбавлення волі

Восени 2016 року житель одного із сіл Лубенського району приніс додому дикорослі коноплі, які, за його словами, він нарвав неподалік населеного пункту для власного вживання. Із цих рослин чоловік виготовив 4 кг 422,725 г канабісу, який під час обшуків знайшли правоохоронці, розповів  начальник відділу підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури Полтавської області Андрій Черниш.  

За скоєне у березні минулого року Лубенський міськрайонний суд засудив 49-річного зловмисника за ч. 3 ст. 309 КК України (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів в особливо великих розмірах без мети збуту) до 5 років позбавлення волі. Проте на підставі ст. 75 КК України звільнив від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Прокуратура вважала, що суд 1-ї інстанції призначив лубенцю покарання, яке не відповідає ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, а тому подала апеляційну скаргу.

«Злочин, передбачений ч. 3 ст. 309 Кримінального кодексу України, віднесено до тяжких. За його вчинення передбачена відповідальність лише у виді позбавлення волі. Сам обвинувачений, хоча і працездатного віку, суспільно-корисною працею не зайнятий. А тому залишення його на волі не сприяє запобіганню вчинення ним нових злочинів», - зазначив начальник відділу.

Апеляційний суд Полтавської області погодився з доводами прокуратури і, скасувавши вирок Лубенського міськрайонного суду в частині призначеного покарання, засудив обвинуваченого до 5 років позбавлення волі.    
кількість переглядів: 3198