Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2018

На Полтавщині досудове розслідування щодо програміста, розшукуваного понад рік, завершене

Правоохоронці Полтавщини завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо 35-річного комп’ютерного програміста, який під час обшуку квартири чинив озброєний опір.

Обвинувальний акт стосовно особи направлений до Октябрського районного суду Полтави за ст. 348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків), ч. 1 ст. 263 (придбання, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України. 

У листопаді 2016 року у Полтаві під час санкціонованого обшуку квартири, здійснюваного за ухвалою Печерського районного суду Києва, зазначений громадянин вистрілив із мисливського карабіна по вхідних дверях, за якими знаходилися працівники поліції, та намагався втекти через балкон.

За даним фактом Слідче управління Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва прокуратури Полтавщини розпочало кримінальне провадження. Під час розслідування в помешканні полтавця правоохоронці виявили і вилучили мисливський карабін «МКМ-072», споряджений 10 патронами, а також пістолет «ПСМ-Р» із 6 патронами травматичної дії.

Після відмови слідчим суддею затримати полтавця, він понад рік переховувався від слідства і був розшуканий у лютому 2018 року у Києві з підробленим паспортом.

Наразі він перебуває під вартою без визначення розміру застави.            

                                                    

                                              

                                                                                      Прес-служба прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 3352