Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2018

Миргородська місцева прокуратура продовжує відстоювати інтереси держави у сфері використання земель

Миргородська місцева прокуратура виявила порушення земельного законодавства при наданні земельних ділянок в оренду для ведення фермерського господарства.

За інформацією першого заступника керівника Миргородської місцевої прокуратури Івана Сагайдачного, Головне управління Держгеокадастру в Полтавській області видало накази про передачу в оренду жителю Великобагачанського району трьох земельних ділянок загальною площею майже 145 га та вартістю понад 5 млн. грн., розташованих на території Миргородського району. У подальшому громадянин передав землі в суборенду іншому фермерському господарству.

«Держустанова всупереч вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство» не надала належної оцінки обставинам і умовам, зазначеним у клопотаннях чоловіка, який уже створив фермерське господарство; не врахувала, що протягом 2015-2016 років у межах області йому вже були передані в оренду для ведення фермерського господарства 8 окремих земельних ділянок загальною площею майже 180 га», - зазначив прокурор.

З метою усунення вказаних порушень Миргородська місцева прокуратура звернулася до Миргородського міськрайонного суду з позовною заявою про скасування наказів, визнання недійсними договорів оренди та суборенди землі, скасування їх державної реєстрації і повернення земельних ділянок у розпорядження держави.

 

 
 
кількість переглядів: 2934