Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2018

Подружжя підозрюється у виготовленні та розповсюдженні матеріалів порнографічного характеру за участю своєї 4-річної доньки

У середу, 13 червня 2018 року, в м. Кривий Ріг, що на  Дніпропетровщині, у рамках розслідування кримінального провадження працівники прокуратури Полтавщини спільно зі співробітниками відділу протидії кіберзлочинності в Полтавській області Київського управління кіберполіції та відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції в області провели санкціоновані обшуки в  квартирі, яку орендувало молоде подружжя.

Під час цих дій була вилучена комп’ютерна техніка, що містить фото- та відеопродукцію порнографічного характеру за участю 4-річної доньки, а також предмети сексуального характеру, що використовувались подружньою парою під час зйомки.

«Про цих горе-батьків правоохоронцям стало відомо 1 червня нинішнього  року. Терміново було розпочате кримінальне провадження, і почалася робота по встановленню місцезнаходження зазначених осіб. Працювали швидко, адже розуміли, що злочин вчиняється щодо малолітньої дитини. З’ясувалося, що подружжя переїхало на Дніпропетровщину», - розповів начальник управління прокуратури Полтавської області Андрій Жилін.

За словами прокурора, наразі чоловік і дружина затримані в порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 301 КК України (виготовлення, зберігання та розповсюдження творів, зображень та відеопродукції порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію, з примушуванням неповнолітніх до участі у створенні відеопродукції порнографічного характеру, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Дитина перебуває у притулку для неповнолітніх.

кількість переглядів: 3087