Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2018

Утікач із Миргородського міськрайонного суду повернутий за ґрати

Прокуратура Полтавщини погодила повідомлення про підозру чоловіку, який 27 червня 2018 року втік з-під варти із приміщення Миргородського міськрайонного суду. Його дії попередньо кваліфіковані за ч. 2 ст. 393 КК України (втеча з-під варти, вчинена особою, яка перебуває в попередньому ув’язненні, за попередньою змовою групою осіб, поєднана з використанням зброї). Повідомлені про підозру у вчиненні злочинів й інші співучасники втечі.

За інформацією заступника начальника управління прокуратури Полтавської області Наталії Лець, 40-річний житель Чернігівської області, діючи у змові з 32-річною співмешканкою, отримав від останньої вогнепальну зброю. Погрожуючи пістолетом, він втік із приміщення суду та разом зі спільницею сів у автомобіль, яким керував 22-річний луганчанин. Разом на авто вони залишили Миргород.

«Утечі з-під варти сприяли незаконні дії 39-річного начальника конвою відділення конвойної служби Ізолятора тимчасового тримання № 5 Головного управління Національної поліції в області, який за 1000 грн. неправомірної вигоди вивів обвинуваченого до запасного виходу будівлі суду, зняв з останнього кайданки та залишив наодинці з його співмешканкою», - розповіла прокурор.

Начальник конвою повідомлений про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди).

У подальшому, 28 червня, спільники втікача були затримані. Їм повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 393 КК України (пособництво у втечі з-під варти, вчиненої особою, яка перебуває в попередньому ув’язненні, за попередньою змовою групою осіб, поєднаної з використанням зброї).

Окрім цього, водій, який під час переслідування скерував автомобіль на працівника поліції, повідомлений про підозру за ст. 348 КК України (замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

Завдяки злагодженій роботі правоохоронців 2 липня втікача вдалося розшукати у місті Київ та затримати.

Наразі усім чотирьом особам Октябрським районним судом Полтави обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою, двом із них (співмешканці та начальнику конвою) – з можливістю внесення застави в розмірі 140 тис. грн.
кількість переглядів: 3547