Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2018

Прокуратура оскаржила ухвалу господарського суду області про закриття провадження (ФОТО)

Прокуратура Полтавщини подала до Харківського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу Господарського суду Полтавської області від 19 червня 2018 року, якою закрите провадження у справі щодо прибудови до пам’ятки архітектури національного значення на Соборності, 31.

«Прокуратура вважає, що звернення до господарського суду в інтересах держави в особі Державної архітектурно-будівельної інспекції України та Полтавської міської ради з вимогою знесення самочинної прибудови спрямовано саме на захист порушених прав не у сфері публічних відносин, а приватноправових, оскільки у даному випадку ТОВ «Старнайт» не знаходиться у підпорядкуванні до владних повноважень позивачів», - пояснив прокурор відділу представництва інтересів громадянина або держави в суді та при виконанні судових рішень прокуратури області Володимир Харенко.

У зв’язку з оскарженням зазначеної ухвали заборона на проведення будь-яких робіт на спірному об’єкті продовжує діяти.

Нагадаємо, Полтавська місцева прокуратура зверталася до Господарського суду Полтавської області з позовною заявою в інтересах держави в особі ДАБІ, Полтавської міської ради до ТОВ «Старнайт». У позові йшлося про знесення прибудови на вул. Соборності, 31 у Полтаві до пам’ятки архітектури національного значення – будинку Дворянського зібрання 1810 року, що є складовою комплексу національного значення – Ансамблю Круглої площі, та приведення земельної ділянки у попередній стан.               

кількість переглядів: 3413